Er dit website mobilvenligt? Det bør det i hvert fald være, da Google melder ud, at de prioriterer indeksering af mobilversioner.

Hvad er indeksering?

Indeksering er en proces, hvor søgemaskiner, som Google, gør alt materiale fra nettet søgbart i deres søgemaskiner. Indekseringen af et website foretages for, at sikre relevante søgeresultater, når vi surfer rundt på nettet og leder efter specifikt indhold.

Når et website indekseres foretager Google en analyse af sitet. Analysen indsamler data såsom sitets indhold, hvor hurtigt websitet indlæses og hvor brugervenligt websitet er. På baggrund af Googles indekseringsresultat bestemmes ens websites ranking og placering på Google i søgeresultaterne.

Hvad betyder mobile-first-index?

Tidligere blev websites indekseret ud fra deres desktopversion, men grundet ændringer i brugeradfærd laver Google nu dette om for, at tilgodese brugerne. Flere og flere søgninger kommer fra mobilenheder, derfor lægger Google nu i stedet vægt på mobilversionen af websites, og indekserer disse som første prioritet.

Altså har mobilversionen for et website størst betydning for rankingen på Google og her er det vigtigt at tilføje, at der kun er ét indeks for både desktop og mobil. Det vil sige, at websites indekseret med mobile-first-index vises på Google sammen med websites som stadigvæk er indekseret ud fra desktopversionen.

Hvordan kan jeg vide om mit website er indekseret efter mobile-first?

Hvis dit website er blevet/bliver flyttet til den nye indeksering, er du ikke i tvivl. Websites som indekseres ud fra mobile-first modtager en meddelelse i Google Search Console.

Meddelelsen kræver ingen respons, til gengæld bør du fokusere på at, dit website er mobilvenligt. Er dit website ikke mobilvenligt, kan det få negativ indflydelse på din ranking, altså din placering på Google eller andre søgemaskiner.

Hvordan ved jeg om mit website er mobilvenligt?

Sidder du nu og bliver i tvivl om, hvorvidt dit website er mobilvenligt?
Få en hurtig og sikker afklaring, benyt blot Googles eget værktøj og få klart svar på, hvorledes dit website er mobilvenligt her

ønsker du en mobilvenlig hjemmeside?

Kontakt

Thomas Andersen
Direktør & Salgschef, byMedia

[email protected]

+45 30 14 36 01

Skriv til os